Wat is een JETPACK

Stop dreaming , start FLYing !

Stel je een toestel voor waarmee je zelf 10 meter boven het water kunt vliegen, in de richting die jij wil , ... en zelfs over het water kunt "lopen"… !

Een JetPack klinkt misschien als iets uit een sciencefictionfilm of James Bond movie ( en dat is het ook !) of maar het is een soort watersport die snel aan populariteit wint over de hele wereld en nu eindelijk ook mogelijk is in Belgie en Nederland.

Het groot voordeel van de JetPack is dat de besturing heel intuitief is en daardoor is vliegen met de JetPack heel erg toegankelijk. Met de Jetpack heb je het toestel op je rug als een rugzak en je stuurt gewoon met je armen. Je hoeft hier dus geen ervaren surfer of snowboarden of skateboarder te zijn om bij je eerste sessie na een paar minuten al te vliegen.


WAAR KAN IK JULLIE TERUGVINDEN?

Voor komed seizoen werken vanuit een absolute toplocatie aan het Veerse Meer in Zeeland in NL : Schotsman Watersportcentrum met alle denkbare faciliteiten en comfort : wetsuits in alle maten (tot maat 2XL, kleedkamers, douches, toilet , zonnig terras en eet- en drinkgelegenheid.


LEREN VLIEGEN

Maak je geen zorgen als je nog nooit van een hydro-jetpack hebt gehoord. Ze bestaan nog maar een paar jaar en zijn alleen beschikbaar in een beperkt aantal landen.

Er is natuurlijk een leercurve die bij deze watersport hoort maar dat valt heel erg goed mee. De meeste mensen zijn na de beginoefeningen na een paar minuten al in de lucht ! Het is bijvoorbeeld niet zo moeilijk om onder de knie te krijgen als surfen!

Hoe verloopt mijn JetPack sessie ?

Je boekt een beschikbaar half uur via onze boekingskalender en je zorgt zeker dat je minstens 30 MINUTEN EERDER reeds ter plaatse bent voor administratie en passen van wetsuits, helm, waterschoenen etc.
- Eerst bekijk je een korte instructievideo. Doe dit ZEER AANDACHTIG want het bevat een aantal belangrijke tips om het snel in de vingers te krijgen en geen gevaarlijke situaties te veroorzaken.
- Daarna overloopt een JetPack begeleider samen met jou de belangrijkste aspecten, kijkt of je de tips goed begrepen hebt, zeker mbt veiligheid en ook de geldende regels.
- Je krijgt een wetsuit, impactvest, helm met communicatiesysteem (BBTalkin) en waterschoenen (alles is verplicht om veiligheidsredenen )
- Je krijgt de JetPack op je rug en de riemen van de JetPack worden op jouw maat aangepast op het droge. Je verifieert of alles goed past.
- Nu stap je vanaf de oever in het water, wat geleidelijk aan wat dieper word tot +- 1,20m we doen een drijfoefening want het geheel blijft steeds drijven, je kunt niet "zinken" met de JetPack.
- Als je er klaar voor bent, (communicatie unit in de helm) start de instructeur de jetski en komt er langzaam beweging in de JetPack en voel je de kracht toenemen.
- Na een paar minuten de basis stuurmaneuvers te hebben geleerd in het water, een cirkel vliegen, dan een 8, ben je wellicht klaar om "op te stijgen" en langzaam maar zeker een paar centimeter boven het water te vliegen en basisbochten te maken al vliegend. Tien minuten later ben jij wellicht al in staat om meters boven het water te vliegen !