FAQ / Veel gestelde vragen

Stop dreaming , start FLYing !

ALGEMEEN

Welkom Welcome Wilkommen Bienvenue !
We spreken Nederlands
We speak English
Wir sprechen Deutsch
Nous parlons Francais

Sessies afhankelijk van weersomstandigheden! Bij storm of dergelijke wordt je op voorhand geïnformeerd en verplaatsen we jouw boeking in samenspraak! Vb: Herfstweer en te veel wind met rukwinden tot 30kts.

Reserveren :
U kunt een sessie reserveren en betalen via deze website,
maar u kan ook ter plaatse een reservering maken en betalen via de betaalterminal (debet en gangbare credit cards).

Weer :
We zijn elke zaterdag en zondag in juli en augustus 2022 bij Schotsman Watersportcentrum in Kamperland TENZIJ de weersverwachting niet gunstig is. Als er gedurende uren zware regen voorspeld word, dan is HydroFly niet aanwezig. Mocht u geboekt hebben via de website dan contacteren we u via telefoon of email en boeken we uw sessie om naar een ander moment. U mag ook steeds bellen voor bevestiging.

Leeftijd :
Vanaf welke leeftijd kan je aan een JetPack sessie deelnemen : vanaf 12j (onder begeleiding van een volwassenne), min. lengte 150cm - max 210cm, gewicht min 40kg - 120kg, t-shirt maat max. 2XL (dit is onze grootse wetsuit en dit is verplicht!

Vanaf welke leeftijd kan je aan een Flyboard sessie deelnemen: vanaf 12j (onder begeleiding van een volwassenne), min. lengte 150cm - max 210cm, gewicht min 40kg - 120kg, t-shirt maat max. 2XL (dit is onze grootse wetsuit en dit is verplicht, schoenmaat min 36 - 45!

Zwemdiploma :
Zoals bij elke watersport moet men kunnen zwemmen, hoewel er normaliter niet gezwommen zal worden maar iemand die niet kan zwemmen voelt zich niet comfortabel genoeg in het water voor dit soort watersport. We vragen niet naar je zwemdiploma, en verklaring op eer word verondersteld.

Te klein of te groot ?
De deelnemer moet goed in het JetPack harnas passen om veilig te kunnen vliegen. De 6 puntsgordels van de JetPack zijn verstelbaar maar binnen bepaalde grenzen uiteraard. Wie niet veilig in de JetPack past in lengte en/of breedte en/of gewicht kan helaas niet deelnemen om veiligheidsredenen.

Alcohol etc :
Het spreekt voor zich maar voor de duidelijkheid :
Indien u onder invloed bent van alcohol of drugs of bepaalde medicatie met vergelijkbare effecten kan en mag u niet deelnemen aan een JetPack sessie omdat uw erg verminderd inschattingsvermogen en/of reactiesnelheid uzelf en andere mensen in gevaar kan brengen met mogelijk ernstige letsels tot gevolg of mogelijke materiele schade aan de apparatuur die op u verhaald zal worden.
Wij houden van veilig voor iedereen.

De JetPack/Flyboard instructeur, tevens skipper van de Jetski, oordeelt of aan bovenvermelde voorwaarden is voldaan en zijn besluit met betrekking tot al dan niet deelname aan een JetPack/Flyboard sessie is bindend. Bij het bij herhaling niet opvolgen van de instructies van de JetPack/Flyboard instructeur zal de sessie vroegtijdig beeindigd worden eveneens om bovenstaande redenen. Wij houden van veilig.

Eigen risico :
Het deelnemen aan deze watersport activiteiten gebeurt steeds en volledig op eigen risico. De deelnemers ondertekenen bij aankomst en voorafgaand aan de sessie een document "afstand van verhaal".

Safety briefing :
We hechten enorm veel belang aan veiligheid en vereisen dat ook van alle deelnemers. Voorafgaand aan de sessie krijgt de deelnemer een safety briefing van de JetPack instructeur. Ook in de video worden veiligheidsaspecten benadrukt.

Faciliteiten op locatie Schotsman Watersport aan het Veerse Meer

Voor dit zomerseizoen 2021 werken we hoofdzakelijk vanuit een absolute toplocatie aan het Veerse Meer in Zeeland in NL : Schotsman Watersportcentrum. En daar is nog veel meer te beleven !
Bezoek de website op https://www.schotsmanwatersport.nl/

Daar zijn volgende voorzieningen :

Parkeren : ruime parkeergelegenheid op een paar minuten wandelen en is gratis
Hapje en drankje : vlakbij is het cafe restaurant Beau4 met zonnig terras. Tafel reserveren kan noodzakelijk zijn.

wc , douches , kleedkamer :
alles is aanwezig , gemeenschappelijke kleedkamers : 1 voor dames, 1 voor heren , voor de douche : 50cent muntstuk


RESERVEREN

Voor dit zomerseizoen 2021 werken we hoofdzakelijk vanuit een absolute toplocatie aan het Veerse Meer in Zeeland in NL : Schotsman Watersportcentrum.

Reserveren :
Best via de website , op de boekings pagina ziet u de kalender met beschikbare momenten ; u betaalt online met debetkaart of creditcard en krijgt een bevestigings email.

ter plaatse nog inschrijven ?
als we niet volgeboekt zijn, kan u mogelijks ook nog ter plaatse reserveren aan de HydroFly receptiedesk en afrekenen via de betaalterminal, ook dmv debet en creditcard.

Cadeaubonnen :
Vraag vrijblijvende info!

Hoe verloopt mijn JetPack sessie ?

Je boekt een beschikbaar half uur via onze boekingskalender en je zorgt zeker dat je minstens 15 minuten eerder reeds ter plaatse bent voor administratie en passen van wetsuits, helm, waterschoenen etc.
- Eerst bekijk je een korte instructievideo. Doe dit ZEER AANDACHTIG want het bevat een aantal belangrijke tips om het snel in de vingers te krijgen en geen gevaarlijke situaties te veroorzaken.
- Daarna overloopt een JetPack begeleider samen met jou de belangrijkste aspecten, kijkt of je de tips goed begrepen hebt, zeker mbt veiligheid en ook de geldende regels.
- Je krijgt een wetsuit, impactvest, helm met communicatiesysteem (BBTalkin) en waterschoenen (alles is verplicht om veiligheidsredenen )
- Je krijgt de JetPack op je rug en de riemen van de JetPack worden op jouw maat aangepast op het droge. Je verifieert of alles goed past.
- Nu stap je vanaf de oever in het water, wat geleidelijk aan wat dieper word tot +- 1,20m we doen een drijfoefening want het geheel blijft steeds drijven, je kunt niet "zinken" met de JetPack.
- Als je er klaar voor bent, (communicatie unit in de helm) start de instructeur de jetski en komt er langzaam beweging in de JetPack en voel je de kracht toenemen.
- Na een paar minuten de basis stuurmaneuvers te hebben geleerd in het water, een cirkel vliegen, dan een 8, ben je wellicht klaar om "op te stijgen" en langzaam maar zeker een paar centimeter boven het water te vliegen en basisbochten te maken al vliegend. Tien minuten later ben jij wellicht al in staat om meters boven het water te vliegen !


CORONA Maatregelen

Als u ziektesymptomen hebt, niest of hoest kan u helaas niet deelnemen aan de sessie.
We volgen de maatregelen van de overheid om alles corona veilig te houden voor deelnemers en onze instructeurs.
Er is alcoholgel aanwezig. Materialen worden ontsmet voor en na gebruik dmv een gespecialiseerd product.